צריכים לבצע איטום חיצוני לקיר? מומלץ לא להשתהות ולטפל בנושא בהקדם
מהרגע שהבנתם כי אתם צריכים לבצע איטום חיצוני לקיר, מומלץ לא להשתהות ולטפל בנושא. במידה ולא יטופל כראוי ובזמן, הנזק רק יגדל ויחמיר. מה שעשוי לגרום לעבודה מורכבת יותר ויקרה יותר.
כשתבחינו בסימני רטיבות, התנפחויות על הקיר, חדירות מים. ככל הנראה יש כשל במערכת האיטום החיצונית. הכשל יכול להיות אפילו סדק קטן. אם נטפל בבעיה במהרה, כשהסדק הקטן עדיין קטן, הטיפול יהיה פשוט. יחסית פתיחה של הסדק, הסרת חלקים רופפים, ניקיון, ויישום חומר מסטיק.
טיפול בסדק
במידה ולא נטפל בסדק, יש סיכוי שלאט לאט יחדרו מים, המים יחלחלו עד לברזלי הזיון של הבניין ואז נצטרך לבצע שיקום בטון. מה שגורם לצורך לבצע שיקום בטון, הוא שהמים מחלחלים לאט לאט עד שהם מגיעים לברזלי הזיון, הברזלים האלה מחלידים, מה שגורם להתנפחותם. ההתנפחות הזאת דוחפת בתהליך איטי את הבטון ואז במבט חיצוני רואים בטון מפורר וברזלים חשופים.
שיקום בטון
במרבית המקרים כדי לטפל במצב של שיקום בטון יש לחצוב בבטון הפגוע עד שמגיעים לברזלים החלודים. באמצעות מברשת ברזל נסיר את החלודה מהברזלים, ולאחר מכן נמרח על הברזל חומר אנטי קורוזי מסוג סיקה מונוטופ. לאחר מכן נשלים באיזור הפגוע בטון לשיקום בטון מסוג סיקה ראפ, לאחר מכן ניישם שכבת איטום באמצעות מברשת ולבסוף שכבה קוסמטית בהתאים לחיפוי הבניין.
שיטות איטום בבניינים חדשים
בבניינים חדשים יותר שנבנו בשיטות מודרניות (ברנוביץ', טרומי) הכשלים בדרך כלל מגיעים או מחורים פתוחים או מכיסי אוויר בבטון (סגריגציה) במידה וזיהינו חורים אז הטיפול פשוט מאוד וסה"כ נאטום את החורים באמצעות חומר פוליאוריטני או צמנטי..
אבחון סגריגציה
אבחון סגריגציה נעשה ברוב המקרים באמצעות הקשה על חיפוי האבן החיצוני. כשנזהה רעש חלול, שם יש כיס אוויר שצריך למלא בבטון. תחילה נסיר את האבנים באיזור העבודה, לאחר מכן נמלא את חלל האוויר בבטון ולאחר מכן ניישם שכבת איטום נוספת. כשהכל מתייבש נדביק את האבן ונחזק אותה באמצעות ברגים כמתחייב בתקן.
אחריות
במרבית המקרים, אחריות על עבודת איטום בקיר חיצוני תהיה לתקופה של בין שנתיים לחמש שנים תלוי במפרט העבודה בתחילת כל עבודה יוגש למזמין העבודה מסמך, בו מפורטים איזורי העבודה, מצויין מפרט העבודה ( שלבי ביצוע ופירוט חומרים), משך העבודה ותקופת האחריות.
רוב החברות בתחום עובדות עם אמצעי גישה אחד. בד"כ יהיו חברות שמבצעות בסנפלינג או במת הרמה וחברות שמבצעות בפיגומים. אנחנו מחזיקים בכל האמצעים ולכן אין לנו העדפה לאמצעי מסויים אלא מה שכדאי לפרוייקט הספציפי. מניסיוננו, כאשר מדובר בשטח קטן יחסית, מומלץ לבצע את העבודה בשיטת הסנפלינג. כאשר יש לשקם אזור גדול וכדי לקבל את התוצאה הטובה והאיכותית ביותר, מומלץ להשתמש בסוגי פיגומים לבניין מתקדמים לקבלת תנאי גישה אופטימליים.
טווח מחירים לאיטום קירות חיצוניים
בשונה מאיטום גגות או בכלל עבודות הבניין, אין איזשהו מחיר למטר. המחיר נקבע מאופן הגישה לאיזור אותו יש לאטום, ממפרט העבודה )איזה חומרים וכיצד יש ליישם אותם( וגם גודל איזור העבודה. אם תרצו לקבל קנה מידה בלבד אתם מוזמנים לשלוח לנו תמונה של הקיר החיצוני ותמונה של הרטיבות בתוך הבית, ולקבל הערכה לעלות התיקון, כשמחיר סופי יקבע לאחר ביקור בשטח.
יחד עם זאת, במקרים בהם נחוצה לכם עבודת איטום קירות בגובה, תהיו חייבים לשכור את שירותיה של חברה המתמחה בביצוע עבודות בגובה, וביניהן, עבודת איטום קירות.
חומרים, מפרט איטום ומשך אחריות
ישנם מספר חברות שמייצרות ומייבאות חומרים שאנחנו משתמשים בהם:
סיקה, מאריס, וינקלר, מלגול.
בהצעת המחיר תקבלו פירוט של החומרים אותם ניישם על הקיר החיצוני ותוכלו בחיפוש קצר בגוגל לקרוא על המוצר ותכונתיו.
לכל חומר יש הגדרת ייצרן כיצד יש ליישמו, לדוגמא סיקה לסטיק 560 של סיקה, לפי הגדרות יצרן יש לשטוף בלחץ מים את הקיר, לאחר מכן יש ליישם שכבת פריימר (לסטיק 560 מדוללת במים) ולאחריה יש ליישם את השכבה השנייה. כשעובדים לפי הגדרות היצרן העבודה אומנם יקרה יותר אבל האחריות שתקבלו תהיה ארוכה יותר ויכולה להגיע גם לחמש שנים.
לעיתים אנחנו נתקלים בבניינים ישנים, שעומדים לפני פינוי-בינוי, תמא 38 או שיפוץ חיצוני סטנדרטי. במקרים כאלה אפשר להוזיל עלויות ולבצע את התיקון לא לפי הגדרות יצרן. כמובן שהדבר יהיה זול יותר וגם משך האחריות יהיה הרבה יותר קצר, אבל לפעמים בשביל חורף אחד לא כדאי להשקיע יותר מדי.
בחומר מהדוגמא למעלה, סיקה לסטיק 560 אפשר לדלג על השטיפה והפריימר וליישם יד אחת של החומר. שוב, זה לא מומלץ בתור פיתרון אלא בתור איזשהו פלסטר מתוך הבנת הבעיה והתקציב של הלקוח.